Dierenbeschermingscentrum Limburg

Je kunt vandaag nog Dierenbeschermingscentrum Limburg steunen! Via deze website kun jij je steentje bijdragen en ons helpen om zoveel mogelijk dieren te redden, op te vangen en te beschermen. De Dierenbescherming ontvangt geen overheidssubsidies en is afhankelijk van donaties.

Start een actie (zamel bijvoorbeeld geld in voor je verjaardag, of doe een sponsorloop), steun de actie van iemand anders, of doe mee aan een van onze projecten. Wij zijn in ieder geval enorm dankbaar voor jouw steun!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Jaarlijks vangen we weer vele kittens op die elk intensieve zorg nodig hebben. Het grootste deel van deze dieren komt tijdens de zomermaanden bij ons binnen. Onze asielmedewerkers en gastgezinnen staan dag en nacht voor deze jonge dieren klaar.  Ook dit jaar gaan wij er alles aan doen om de kittens in een veilige en liefdevolle omgeving op te laten groeien, en daar hebben wij jullie hulp hard bij nodig! Ieder jaar voorzien wij namelijk onze gastgezinnen met een gastgezinpakket met daarin alles wat ze nodig hebben om de dieren zo goed mogelijk op te vangen. Dit jaar hebben wij in ieder geval nog gastgezinpakketten nodig en daarnaast nog de onderstaande producten. Helpen jullie ons mee om de kittens een mooie, veilige en liefdevolle start in het leven te geven? Doneer het bedrag van het product van je keuze. Natuurlijk mag je ook een gedeelte doneren. Grote en kleine donaties, we zijn blij met iedere gift!  Product Aantal      Prijs per stuk Gastgezinpakket 40    €140 Knuffel met hartslag geluid. Hierdoor voelen de moederloze kittens zich rustiger en veiliger.  25    €25 Transportboxen 20    €14 Dieetvoer kittens brok (4kg) 15   €50 Dieetvoer kittens natvoer (48 x 100 g) 15   €50 Kitten drinkflesjes (Set met drinkflesje, speentjes en schoonmaakborstels)  40    €12 Transportboxen 20    €12 Naast de kosten voor bovenstaande materialen maken we ook veel kosten voor de (medische) verzorging van alle kittens en moederpoezen. Sommige dieren komen namelijk ziek, gewond of verzwakt bij ons binnen. De opvang en medische zorg van een kitten kost gemiddeld €250,-. Jouw extra donatie is dus van harte welkom! Voor kinderen hebben we ook leuke ideeën en tips om je eigen inzamelingsactie starten en zo nog meer donaties in te zamelen.  Disclaimers: De getoonde prijzen en afbeeldingen zijn ter indicatie van de producten die we willen aanschaffen. Door gewijzigde prijzen of leveringsproblemen kan het zijn dat er een ander, maar vergelijkbaar, product wordt aangeschaft. De kittens op de afbeeldingen zijn deels in de voorgaande jaren bij ons opgevangen en zijn nu dus niet meer in de opvang of beschikbaar voor adoptie. Ze hebben gelukkig allemaal een fijn huisje gevonden waar ze heerlijk verder opgroeien. Zodra er nieuwe kittens beschikbaar zijn voor adoptie, zullen we ze vermelden op www.ikzoekbaas.nl. Hier staan ook de lieve, oudere dieren die op zoek zijn naar een nieuw thuis!
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Ik kom in actie
Bekijk alle

Trieste vondst: kittens met misvormde pootjes achtergelaten in plastic bak

12-06-2020 | 11:46 Geplaatst op: Help de kittens bij Dierenbeschermingscentrum Limburg! Een triest vondst, vorige week in Hoensbroek. In een plastic bak werden twee kittens aangetroffen. Toen onze gealarmeerde Dierenambulance Limburg ter plekke kwam zag de chauffeur dat de kittens lichamelijk gezien niet in orde waren. De katjes werden snel naar het dierenbeschermingscentrum gebracht waar onze dierenarts hen onderzocht. Tot onze grote spijt bleek een van de kittens dermate ernstige, vermoedelijk aangeboren afwijkingen aan zijn pootjes te hebben dat een normaal en dierwaardig bestaan, nooit mogelijk zou zijn. Dit kitten is om verder lijden te besparen rustig ingeslapen. Kitten Willem werd in een plastic bak op straat gedumpt. Hij verblijft bij een gastgezin waar hij alle benodigde zorg krijgt. Ook zijn vijf weken oude broer heeft een misvormd pootje maar gelukkig veel minder ernstig. Dit kitten, inmiddels Willem genoemd, verblijft nu bij een gastgezin om in alle rust op te groeien en te wennen aan het leven als huiskat. Zijn pootje wordt dagelijks meerdere keren gemasseerd in de hoop dat Willem zijn poot zo goed mogelijk gaat gebruiken. Willem lijkt gelukkig helemaal geen last te hebben van zijn afwijkende voorpoot. Hij rent en speelt er vrolijk op los en en is niet moe te krijgen. We hopen dat Willem zich zo goed blijft ontwikkelen en dat wij hem alle benodigde zorg kunnen bieden. Jaarlijks worden zo'n 500 kittens opgevangen bij gastgezinnen. Het zorgen voor deze dieren is dankbaar maar ook kostbaar. Willem is een van de ongeveer 500 kittens die we jaarlijks opvangen. De katjes komen op de vreemdste manieren bij ons binnen. Soms worden ze gevonden op een hooizolder, bij een tankstation of in iemands achtertuin. Andere kittens worden, net als Willem en zijn broer, zomaar moederziel alleen op straat gedumpt. Gelukkig staan onze geweldige gastgezinnen 24 uur per dag voor deze dieren klaar en geven de katjes de beste kans op een mooi leven. De zorg voor deze 500 kittens is kostbaar. Er gaan heel wat kattenbakken, brokjes, natvoer en drinkflesjes doorheen en ook de medische kosten zijn hoog. Draag jij dieren een warm hart toe en wil je ons helpen bij de zorg voor kittens? Met ieder bedrag, groot of klein, zijn we enorm blij. Namens Willem, dank je wel! Herplaatsing van Willem is op dit moment nog niet aan de orde. Zodra dat wel het geval is, kun je dat zien op ikzoekbaas.nl
Lees meer
Bekijk alle