Dierenbeschermingscentrum Limburg

Je kunt vandaag nog Dierenbeschermingscentrum Limburg steunen! Via deze website kun jij je steentje bijdragen en ons helpen om zoveel mogelijk dieren te redden, op te vangen en te beschermen. De Dierenbescherming ontvangt geen overheidssubsidies en is afhankelijk van donaties.

Start een actie (zamel bijvoorbeeld geld in voor je verjaardag, of doe een sponsorloop), steun de actie van iemand anders, of doe mee aan een van onze projecten. Wij zijn in ieder geval enorm dankbaar voor jouw steun!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Jaarlijks vangen we weer vele kittens op die elk intensieve zorg nodig hebben. Het grootste deel van deze dieren komt tijdens de zomermaanden bij ons binnen. Onze asielmedewerkers en gastgezinnen staan dag en nacht voor deze jonge dieren klaar.  Ook dit jaar gaan wij er alles aan doen om de kittens in een veilige en liefdevolle omgeving op te laten groeien, en daar hebben wij jullie hulp hard bij nodig! Ieder jaar voorzien wij namelijk onze gastgezinnen met een gastgezinpakket met daarin alles wat ze nodig hebben om de dieren zo goed mogelijk op te vangen. Dit jaar hebben wij in ieder geval nog gastgezinpakketten nodig en daarnaast nog de onderstaande producten. Helpen jullie ons mee om de kittens een mooie, veilige en liefdevolle start in het leven te geven? Doneer het bedrag van het product van je keuze. Natuurlijk mag je ook een gedeelte doneren. Grote en kleine donaties, we zijn blij met iedere gift!  Product Aantal      Prijs per stuk Gastgezinpakket 40    €140 Knuffel met hartslag geluid. Hierdoor voelen de moederloze kittens zich rustiger en veiliger.  25    €25 Transportboxen 20    €14 Dieetvoer kittens brok (4kg) 15   €50 Dieetvoer kittens natvoer (48 x 100 g) 15   €50 Kitten drinkflesjes (Set met drinkflesje, speentjes en schoonmaakborstels)  40    €12 Transportboxen 20    €12 Naast de kosten voor bovenstaande materialen maken we ook veel kosten voor de (medische) verzorging van alle kittens en moederpoezen. Sommige dieren komen namelijk ziek, gewond of verzwakt bij ons binnen. De opvang en medische zorg van een kitten kost gemiddeld €250,-. Jouw extra donatie is dus van harte welkom! Voor kinderen hebben we ook leuke ideeën en tips om je eigen inzamelingsactie starten en zo nog meer donaties in te zamelen.  Disclaimers: De getoonde prijzen en afbeeldingen zijn ter indicatie van de producten die we willen aanschaffen. Door gewijzigde prijzen of leveringsproblemen kan het zijn dat er een ander, maar vergelijkbaar, product wordt aangeschaft. De kittens op de afbeeldingen zijn deels in de voorgaande jaren bij ons opgevangen en zijn nu dus niet meer in de opvang of beschikbaar voor adoptie. Ze hebben gelukkig allemaal een fijn huisje gevonden waar ze heerlijk verder opgroeien. Zodra er nieuwe kittens beschikbaar zijn voor adoptie, zullen we ze vermelden op www.ikzoekbaas.nl. Hier staan ook de lieve, oudere dieren die op zoek zijn naar een nieuw thuis!
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Goed nieuws! Jenny maakt het goed!

24-04-2020 | 17:00 Geplaatst op: Help lieve Jenny weer pijnvrij lopen! Het gaat goed met Jenny! We zijn ontzettend blij te kunnen melden dat het goed gaat met Jenny, de lieve Greyhound-kruising die aangereden en met diverse complexe botbreuken, werd binnengebracht. Jenny is inmiddels geopereerd aan haar poot en krijgt bij ons de tijd om te herstellen hiervan. De operatie is gelukkig heel goed gegaan. De komende zes tot acht weken worden echter niet makkelijk voor haar. Er is namelijk een externe fixator, een metalen raamwerk of geraamte, waarmee de botstukken van de botbreuk in de gewenste stand gehouden worden, moeten dragen, om haar poot geplaatst en dat maakt lopen en comfortabel liggen niet eenvoudig. Ook moet ze een kap dragen om te voorkomen dat er iets kan gebeuren met de fixator. Jenny is echter erg dapper en blijft dankbaar, vrolijk en lief. Rusten is momenteel het belangrijkste voor haar. Slechts een paar keer per dag mag ze even uit haar verblijf om uitgelaten te worden. Daarnaast spoelen we haar huid een aantal keren per dag. Op deze manier voorkomen we dat vuiligheid ophoopt wat voor vervelende infecties kan zorgen. Ook krijgt ze meerdere keren per dag pijnstilling. Zodra we even tijd hebben, gaan we bij haar zitten. Haar even knuffelen, wat lekkers brengen en vertellen dat ze dapper is en dat alles goed gaat komen. Nog even volhouden Jenny! Dankzij geweldige donaties is het volledige bedrag van haar operatie binnen. We bedanken iedereen die een steentje heeft bijgedragen van harte, ook namens Jenny! 
Lees meer
Bekijk alle

Els

05-06-2020 | 21:21 Aan: Help de kittens bij Dierenbeschermingscentrum Limburg! Dankzij jullie hebben onze katten een tweede kans gekregen. Tijd om wat terug te doen. Dikke poot van Joey!