Gedumpte konijnen hebben direct medische zorg nodig

Opgehaald

1.718
76% bereikt van het totaalbedrag € 2.250
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Helaas komen op het DBC Limburg dagelijks gevonden dieren binnen. We staan er eigenlijk niet meer van te kijken, maar vandaag stonden we wel even met onze mond vol tanden. Er kwam een persoon met een bakfiets richting de Dierenopvang gefietst, die aangaf dat hij een nestje konijnen had gevonden.

Toen onze medewerker ging kijken schrok ze behoorlijk. De hele bakfiets zat vol konijnen! Met de huidige temperaturen waren de konijnen allemaal volledig oververhit. De situatie van de konijnen is zeer ernstig te noemen. Alle konijnen zijn broodmager en de zeven voedsters (vrouwelijk konijn) hebben allemaal recent nesten gehad.

De voedsters zijn bijna allemaal weer zwanger, maar ze zijn zo mager en verzwakt dat ze de bevalling en voeden van de baby konijnen niet eens zullen overleven. Door de stress is er 1 voedster vannacht bevallen en hebben we er nog 10 babykonijnen bij. We zijn gedwongen om de andere zwangere konijnen direct te steriliseren en hiermee ook te aborteren. De drie rammen (mannelijk konijn) waren ook niet gecastreerd.

Eén konijntje was zo mager dat je het een huppelend skelet kunt noemen. Ze is in deze toestand gekomen omdat haar hele kaak vol abcessen zit en de tanden volledig doorgroeit zijn. Hierdoor heeft ze langere tijd niet kunnen eten. Onze dierenarts heeft direct haar tandjes bijgeslepen (dit is een noodoplossing tot ze sterk genoeg is voor een operatie) en de abcessen zijn gespoeld. Onze medewerkers dwangvoeren het arme konijntje nu meerdere keren per dag. Meerdere konijnen hadden veel te lange tanden die we direct hebben moeten slijpen.

Naast de volwassen konijnen zaten er ook 6 baby konijnen van enkele dagen oud in de bakfiets. De meeste babykonijnen waren al overleden of stervende door oververhitting. We hebben er tot ons verdriet maar twee kunnen redden. De twee baby konijnen zijn met een medewerker mee naar huis en zullen met de fles groot gebracht worden. We hopen allemaal dat ze het redden!

De enige babykonijnen die het overleefd hebben. 

Deze verwaarloosde, gedumpte konijnen hebben genoeg leed en ellende meegemaakt! We willen absoluut dat ze het redden zodat we een liefdevol huisje voor ze kunnen zoeken. Maar de kosten om al deze konijnen van de juiste medische zorg te voorzien loopt enorm op. We zijn nu al ruim 2.250 euro kwijt en daar komen nog de kosten van voer en verdere opvang bij.

Wil jij ons daarom helpen met een bijdrage om deze konijnen te redden? Elke bijdrage is welkom, hoe groot of klein ook. 

Help jij ons deze gedumpe konijnen te redden?