Geef deze kittens een tweede kans

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Vorige week hebben we een grote groep van 30 katten in de opvang gekregen die uit een woning zijn gehaald. De zorg voor deze dieren was de eigenaar boven het hoofd gegroeid. Toen ze binnen werden gebracht hebben ze direct een gezondheidscheck gekregen. Alle katten hadden last van veel vlooien. Sommige katten waren er zo slecht aan toe dat ernstig bloedarmoede hadden. Tevens zitten er enkele katten waarbij bloedonderzoeken gedaan moeten worden om te kijken waarom ze ernstig vermagerd zijn. Ook de kittens hebben het zwaar gehad in de eerste weken van hun leven en zijn gelukkig op tijd naar het asiel gebracht. Illeke is de kleinste van het nest met zijn 563 gram. Illeke hoort 2 keer zo zwaar te zijn, aangezien uit zijn gebitsonderzoek blijkt dat hij al rond de 12 weken oud is.


Alle dieren zijn na binnenkomt in het asiel direct voorzien van een behandeling tegen vlooien en wormen. Daarna gingen ze naar hun verblijven waar een warm mandje, een schone kattenbak, vers drinkwater en een bakje voer op hun wachtte. Iets wat ze al een tijdje niet hadden gezien.

Zeker de jonge kittens uit deze groep zijn er extra slecht aan toe: ze waren erg mager en sommige hadden kale plekken in hun vacht. Noir is een prachtige halflangharige zwarte poes. Bij binnenkomst was zij ook erg mager en had bleke slijmvliezen. Een bloedonderzoek moet uitwijzen wat daarvan de oorzaak is. 


Zo'n reddingsactie brengt natuurlijk enorm veel kosten met zich mee. De meeste katten zijn poezen (er zitten slechts enkele katers bij) dus er zijn hoge sterilisatiekosten zijn. Geen van de katten was ooit ingeënt en ze moeten dus volledig opnieuw gevaccineerd worden door het asiel. Tevens word er verwacht dat de katten wel enige tijd zorg nodig zullen hebben voor ze klaar zijn voor plaatsing, omdat ze allemaal erg bang zijn.

Willen jullie ons alsjeblieft helpen om de kosten voor deze katten te dragen zodat zij een tweede kans kunnen krijgen?