Streefbedrag behaald

Gun jij onze honden en kittens een mooi kerstkado?

Opgehaald

896
119% bereikt van het totaalbedrag € 750
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Kerstmis staat voor de deur. Zowel piepkleine katjes als onze asielhonden hebben een verlanglijstje opgesteld met spullen die we enorm goed kunnen gebruiken en die voor ons best kostbaar zijn om aan te schaffen.

Maak jij pasgeboren katjes blij met een knuffelschaap waardoor hun overlevingskansen enorm toenemen of bezorg je langzittende asielhonden fijne wandelingen?

Knuffelschaap met hartslag voor piepkleine moederloze kittens 

Dit schaapje is niet alleen heerlijk zacht maar heeft ook een echte “hartslag” die je eenvoudig aan kunt zetten. Knuffels als dit helpen zouden ons geweldig goed helpen bij de zorg voor de vele, piepkleine en moederloze jonge katjes die jaarlijks bij ons binnenkomen en opgevangen worden door gastgezinnen. Deze kleintjes, van soms pas een paar uur oud, hebben alle hulp nodig om te overleven. Zo krijgen ze iedere twee uur een flesje met speciale kittenvoeding en slapen ze op warmtekruiken omdat ze hun eigen temperatuur nog niet kunnen regelen. Deze knuffelschaapjes zorgen ervoor dat zij zich veilig voelen waardoor hun overlevingskansen ontzettend toenemen. Graag willen wij voor de vijftien gastgezinnen die deze allerkleinste katjes opvangen één schaapje kopen zodat zij ook volgend jaar hun geweldige werk kunnen voortzetten.

K9-hondentuigen 

De dagelijkse wandelingen met onze vrijwillige hondenwandelaars zijn hét hoogtepunt van de dag voor de honden die bij ons verblijven. We doen ons best om deze wandelingen zo aangenaam mogelijk te maken door bijvoorbeeld te kiezen voor wisselende  looproutes en het meenemen van speeltjes en lekkere snacks voor onderweg. Naast dat het wandelen een leuke bezigheid is voor onze honden is dit voor ons ook een belangrijk moment om honden te trainen. Denk dan aan trainingen om te voorkomen dat honden uitvallen naar passanten en andere honden maar ook proberen we onze honden te leren netjes aan de riem te lopen. Dat maakt hun plaatsingskans namelijk een stuk groter. Onze ervaring leert dat het gebruik van K9-hondentuigen zowel voor onze wandelaars als voor de honden erg fijn werkt. Op deze manier kunnen onze mensen grote, sterke honden makkelijker onder controle houden. Het handvat op de rug van het tuig zorgt er ook voor dat we honden eenvoudiger kunnen corrigeren, indien nodig. Daarnaast is het voor de hond een prettige manier van wandelen omdat met een hondentuig de druk niet op nek wordt uitgeoefend maar verdeeld over de borstkas van de hond en dat is een stuk minder schadelijk. We willen graag vijftien tuigen in diverse maten bestellen.


Namens onze dieren, hartelijk dank voor jouw steun!

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Telefoonnummer: 088 811 3600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl 

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 12:00 uur tot 17:00 en op zaterdag van 12:00 uur tot 16:00 uur.

Telefonisch bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 12:00 uur tot 16:00 uur. 


Bekijk alle

Donateurs bedankt!

11-02-2020 | 16:30 Uur
Dankzij onze kerstinzamelingsactie hebben we geweldige kado's voor onze dieren kunnen kopen! In de maand december kon je een donatie doen voor stevige hondentuigen voor onze honden en speciale knuffelschaapjes met hartslag voor piepkleine katjes. Het geweldige bedrag van 896 euro werd opgehaald, bijna 150 euro meer dan het benodigde bedrag om hondentuigen en schaapjes te kunnen kopen.  Een geweldige opbrengst van onze kerstinzamelingsactie! Een doos vol stevige tuigen, goede riemen, snuggle safes en knuffelschaapjes mochten we uitpakken.Dankzij die extra donaties konden we nóg meer bruikbare spullen kopen en dat is geweldig! Zo kochten we stevige hondenriemen die fijn in de hand liggen, zeker in het geval van honden die trekken aan de riem. Deze riemen zijn in lengte verstelbaar zodat honden de ruimte hebben om lekker te snuffelen. Ook kochten we een aantal snuggle safes. Dit zijn warmtekussens die jonge dieren tot wel tien uur warm kunnen houden. Ideaal voor gevonden, jonge dieren zoals kleine vogels, egeltjes en kittens. Een deel van deze warmtekussens leggen we daarom in onze dierenambulance.  De knuffelschaapjes gaan we de komende weken verspreiden onder de gastgezinnen die kittens voor ons opvangen zodat zij klaar zijn voor het aanstaande kittenseizoen.  Onze Dommel is in z'n nopjes met zijn nieuwe tuig en riem. Het tuig en de riem maken de wandelingen een stuk fijner voor onze honden en onze hondenwandelaars.We bedanken iedereen die een steentje hieraan heeft bijgedragen van harte! Zonder deze hulp hadden wij deze, voor ons kostbare materialen, niet aan kunnen schaffen.