Normal 8469fc3d14cbdda507cf55fc1d018c78d3d4eea8

Trieste vondst: kittens met misvormde pootjes achtergelaten in plastic bak

12 juni 2020 11:46

Een triest vondst, vorige week in Hoensbroek. In een plastic bak werden twee kittens aangetroffen.

Toen onze gealarmeerde Dierenambulance Limburg ter plekke kwam zag de chauffeur dat de kittens lichamelijk gezien niet in orde waren. De katjes werden snel naar het dierenbeschermingscentrum gebracht waar onze dierenarts hen onderzocht. Tot onze grote spijt bleek een van de kittens dermate ernstige, vermoedelijk aangeboren afwijkingen aan zijn pootjes te hebben dat een normaal en dierwaardig bestaan, nooit mogelijk zou zijn. Dit kitten is om verder lijden te besparen rustig ingeslapen.

Kitten Willem werd in een plastic bak op straat gedumpt. Hij verblijft bij een gastgezin waar hij alle benodigde zorg krijgt.


Ook zijn vijf weken oude broer heeft een misvormd pootje maar gelukkig veel minder ernstig. Dit kitten, inmiddels Willem genoemd, verblijft nu bij een gastgezin om in alle rust op te groeien en te wennen aan het leven als huiskat. Zijn pootje wordt dagelijks meerdere keren gemasseerd in de hoop dat Willem zijn poot zo goed mogelijk gaat gebruiken. Willem lijkt gelukkig helemaal geen last te hebben van zijn afwijkende voorpoot. Hij rent en speelt er vrolijk op los en en is niet moe te krijgen. We hopen dat Willem zich zo goed blijft ontwikkelen en dat wij hem alle benodigde zorg kunnen bieden.

Jaarlijks worden zo'n 500 kittens opgevangen bij gastgezinnen. Het zorgen voor deze dieren is dankbaar maar ook kostbaar.


Willem is een van de ongeveer 500 kittens die we jaarlijks opvangen. De katjes komen op de vreemdste manieren bij ons binnen. Soms worden ze gevonden op een hooizolder, bij een tankstation of in iemands achtertuin. Andere kittens worden, net als Willem en zijn broer, zomaar moederziel alleen op straat gedumpt. Gelukkig staan onze geweldige gastgezinnen 24 uur per dag voor deze dieren klaar en geven de katjes de beste kans op een mooi leven. De zorg voor deze 500 kittens is kostbaar. Er gaan heel wat kattenbakken, brokjes, natvoer en drinkflesjes doorheen en ook de medische kosten zijn hoog. Draag jij dieren een warm hart toe en wil je ons helpen bij de zorg voor kittens? Met ieder bedrag, groot of klein, zijn we enorm blij. Namens Willem, dank je wel!


Herplaatsing van Willem is op dit moment nog niet aan de orde. Zodra dat wel het geval is, kun je dat zien op ikzoekbaas.nl