Streefbedrag behaald

Help jij ons om Flurry te redden?

Opgehaald

1.370
100% bereikt van het totaalbedrag € 1.370
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Update: Goed nieuws voor poesje Flurry!

Ze is heel goed uit de operatie gekomen en is direct begonnen met eten en drinken. Onze dierenarts bekijkt haar dagelijks en houdt Flurry goed in de gaten. Haar ernstig gewonde voorpoot bleek helaas niet meer te redden. De poot was al aan het aansterven en amputatie was de beste oplossing. Nu denk je misschien; wat zielig, een kat met maar drie pootjes maar geen zorgen. Het is natuurlijk even wennen voor een kat om een poot te missen maar ze kunnen hier heel goed mee leven. We zullen haar toekomstige eigenaar wel adviseren om haar niet zomaar naar buiten te laten gaan maar om haar enkel in een afgesloten tuin of balkon te laten. Voor dit moment is het herstel van de operatie het belangrijkste en wachten we op uitslagen van het lab. Duim je met ons mee voor een spoedig herstel?

Wij hopen op de hulp van dierenvrienden om poesje Flurry te kunnen redden. Het was schrikken geblazen voor onze medewerkers toen zij door de dierenambulance werd binnengebracht. Zelden zagen ze een kat met zo’n ernstige open botbreuk. Daarnaast was Flurry ook nog eens uitgehongerd en had ze enorme dorst. Het was snel duidelijk dat Flurry direct hulp nodig heeft en onze dierenarts stond meteen voor haar klaar.

Toen onze dierenarts haar ging onderzoeken, kwamen er tot overmaat van ramp nog veel meer medische mankementen naar voren. Zo heeft Flurry een open wond in een van haar oksels en hebben we hier knobbels in aangetroffen. Deze moeten uitgenomen worden en onderzocht worden door een laboratorium. Voor de zekerheid zijn ook röntgenfoto’s gemaakt en wordt een uitgebreid bloedonderzoek gedaan. Ook met een van haar ogen is het mis. Het oog is ontstoken door een aandoening die ectropion heet. Dit is een aandoening waarbij oogleden naar binnen krullen wat pijnlijke ontstekingen veroorzaakt. Hieraan zal ze ook nog een keer geopereerd moeten worden net als aan haar gebit dat vooral uit rotte tandjes bestaat.

De operatie aan haar poot is nu het allerbelangrijkste en die willen we als eerste uitvoeren. Pas als Flurry daarvan is bijgekomen willen we de minder urgente ingrepen uitvoeren. Als we het kostenplaatje van de diverse operaties, röntgenfoto’s, meerdere bloedonderzoeken en het onderzoek van het lab bij elkaar optellen, komen we uit op een bedrag van ruim 1.370 euro. Deze lieve dame van ongeveer 12 jaar liep vermoedelijk al lange tijd met een ontzettend pijnlijk lijf over straat. Nu is het de hoogste tijd om haar te helpen, help jij ons daarbij? Namens Flurry, dank je wel.