Streefbedrag behaald

Help lieve Jenny weer pijnvrij lopen!

Opgehaald

1.338
106% bereikt van het totaalbedrag € 1.260
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Dit is pechvogel Jenny. Een kruising Greyhound die vermoedelijk aangereden aangetroffen werd midden op een drukke weg in het Zuid-Limburgse Nuth. Er was geen baas in de buurt om naar haar om te kijken, haar in veiligheid te brengen, haar gerust te stellen of om haar naar de dierenarts te brengen.

Gelukkig werd ze gevonden door een oplettende voorbijganger die door haar snelle ingrijpen wist te voorkomen dat Jenny nógmaals aangereden zou worden. Deze lieve mevrouw bracht Jenny naar een nabijgelegen dierenarts waar EHBO werd toegepast en waar haar gewonde poot gestabiliseerd werd. Toen Jenny stabiel en niet gechipt bleek, haalden wij haar op en brachten we haar naar ons dierenbeschermingscentrum in Limburg. Hier stonden een zacht mandje, een maaltje en liefdevolle medewerkers voor haar klaar. We probeerden het haar zo aangenaam mogelijk te maken, ondanks de ingegipste poot en de pijn die ze moest hebben. 

Uit röntgenfoto's blijkt dat Jenny's poot niet zomaar met rust houden gaat genezen. Haar poot is op maar liefst twee plekken gebroken. Zowel haar spaakbeen als scheenbeen zijn gebroken. Een ingreep door een orthopeed is nodig en daarna zal Jenny zes tot acht weken een externe fixator, een metalen raamwerk of geraamte, waarmee de botstukken van de botbreuk in de gewenste stand gehouden worden, moeten dragen. 

Als de breuken goed genezen zijn, moet ze nogmaals onder het mes om de fixator weer te verwijderen. We hebben goede hoop dat lieve Jenny helemaal zal herstellen en later dit jaar haar poot weer goed zal kunnen gebruiken. 

Haar eigenaar heeft helaas geen contact met ons opgenomen waardoor alle medische kosten helemaal door ons gedragen moeten worden. We doen dit uiteraard graag, maar een factuur van ruim 1200 euro is voor ons een hoog bedrag. Wil jij ons helpen hierbij? Met iedere donatie zijn we ontzettend blij. Heel erg bedankt!

 


Bekijk alle

Goed nieuws! Jenny maakt het goed!

24-04-2020 | 17:00 Uur
Het gaat goed met Jenny! We zijn ontzettend blij te kunnen melden dat het goed gaat met Jenny, de lieve Greyhound-kruising die aangereden en met diverse complexe botbreuken, werd binnengebracht. Jenny is inmiddels geopereerd aan haar poot en krijgt bij ons de tijd om te herstellen hiervan. De operatie is gelukkig heel goed gegaan. De komende zes tot acht weken worden echter niet makkelijk voor haar. Er is namelijk een externe fixator, een metalen raamwerk of geraamte, waarmee de botstukken van de botbreuk in de gewenste stand gehouden worden, moeten dragen, om haar poot geplaatst en dat maakt lopen en comfortabel liggen niet eenvoudig. Ook moet ze een kap dragen om te voorkomen dat er iets kan gebeuren met de fixator. Jenny is echter erg dapper en blijft dankbaar, vrolijk en lief. Rusten is momenteel het belangrijkste voor haar. Slechts een paar keer per dag mag ze even uit haar verblijf om uitgelaten te worden. Daarnaast spoelen we haar huid een aantal keren per dag. Op deze manier voorkomen we dat vuiligheid ophoopt wat voor vervelende infecties kan zorgen. Ook krijgt ze meerdere keren per dag pijnstilling. Zodra we even tijd hebben, gaan we bij haar zitten. Haar even knuffelen, wat lekkers brengen en vertellen dat ze dapper is en dat alles goed gaat komen. Nog even volhouden Jenny! Dankzij geweldige donaties is het volledige bedrag van haar operatie binnen. We bedanken iedereen die een steentje heeft bijgedragen van harte, ook namens Jenny!