Goed nieuws! Jenny maakt het goed!

24 april 2020 17:00

Het gaat goed met Jenny!

We zijn ontzettend blij te kunnen melden dat het goed gaat met Jenny, de lieve Greyhound-kruising die aangereden en met diverse complexe botbreuken, werd binnengebracht. Jenny is inmiddels geopereerd aan haar poot en krijgt bij ons de tijd om te herstellen hiervan.

De operatie is gelukkig heel goed gegaan. De komende zes tot acht weken worden echter niet makkelijk voor haar. Er is namelijk een externe fixator, een metalen raamwerk of geraamte, waarmee de botstukken van de botbreuk in de gewenste stand gehouden worden, moeten dragen, om haar poot geplaatst en dat maakt lopen en comfortabel liggen niet eenvoudig. Ook moet ze een kap dragen om te voorkomen dat er iets kan gebeuren met de fixator.

Jenny is echter erg dapper en blijft dankbaar, vrolijk en lief. Rusten is momenteel het belangrijkste voor haar. Slechts een paar keer per dag mag ze even uit haar verblijf om uitgelaten te worden. Daarnaast spoelen we haar huid een aantal keren per dag. Op deze manier voorkomen we dat vuiligheid ophoopt wat voor vervelende infecties kan zorgen. Ook krijgt ze meerdere keren per dag pijnstilling.

Zodra we even tijd hebben, gaan we bij haar zitten. Haar even knuffelen, wat lekkers brengen en vertellen dat ze dapper is en dat alles goed gaat komen. Nog even volhouden Jenny! Dankzij geweldige donaties is het volledige bedrag van haar operatie binnen. We bedanken iedereen die een steentje heeft bijgedragen van harte, ook namens Jenny!